Producten > EHC P15

Opsteek uitlaatgasfilter voor motoren tot 4L

 

 

Algemeen

 

EHC P15 is een opzet uitlaatgasfilter voor het starten en verplaatsen van personenwagens, bestelwagens, mobiele werktuigen in fabriekshallen, werkplaatsen, magazijnen, tunnels, enz. 

 

De filter werkt vanaf de start en zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid. Het EHC P15 uitlaatgasfilter werd oorspronkelijk ontwikkelt in opdracht van Volvo om de auto's tijdens de productie intern te verplaatsen.  Meer dan 30 jaar later zijn onze EHC P15 filters wereldwijd niet alleen ingeburgerd bij de meeste auto en andere constructeurs, maar worden deze ook gebruikt door Defensie en andere bedrijven om voertuigen en werktuigen inpandig te starten en te verplaatsen.    

 

        

 

Efficiëntie


Uitlaatgastofdeeltjes (fijnstof) : >99% tot
Aldehyden : ~ 90 % 

Max uitlaatgastemperatuur : 200 C°

 

De EHC P15 voldoen aan alle Arbonormen en zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.

Levensduur filterelement


De levensduur van een filter wordt in de eerste plaatst bepaalt door het filteroppervlak. Hoe groter het filteroppervlak hoe langer de levensduur. Informeer daarom steeds naar het filteroppervlak om filters met elkaar te vergelijken. Op de foto's hiernaast wordt dit meer dan duidelijk.

Beide filterelementen hebben identieke buiten afmetingen, maar het EHC filter heeft een oppervlak van ca 0,5m² terwijl de kopie het moet stellen met slechts ca 0,15m². Het oppervlak van de kopie is maar liefst 3 maal kleiner en dit heeft belangrijker nadelen :

- veel kortere levensduur van het filterelement,
  men zal dus 2 tot 3 keer sneller het filter dienen te vervangen

- door het veel kleiner oppervlak is de tegendruk een stuk hoger
  en zal max toerental ook een stuk lager liggen


De gemiddelde levensduur van een P15 bedraagt ca 200* starts

* De levensduur van het filterelement is slechts een ruwe schatting, het is afhankelijk van het motortype, cilinderinhoud, gebruiksomstandigheden,
algemene staat van de motor, enz.


 

Links EHC filter rechts de kopie : gelijkaardige buiten afmetingen

 

 

 

maar aan de binnenkant is het verschil meer dan duidelijk.


 

   

Maatwerk

Niet tegenstaande dat het gamma EHC P15 uitlaatgasfilters zeer uitgebreid is, vragen sommige problemen echter om maatoplossingen. 

 

Het spreekt voor zich dat wij u ook graag vrijblijvend adviseren over de verschillende mogelijkheden om voor u en uw personeel een gezond en veilig werkklimaat te creëren.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.