Roetfilter - koolmonoxide uitlaatgas


Uitlaatgassen kunnen zichtbaar of onzichtbaar zijn. Met het blote oog kunnen we stofdeeltjes tot 20 micron zien (ter vergelijking een menselijk haar is ca 70 micron dik). Dit zorgt regelmatig voor een verkeerde inschatting rond het gevaar van uitlaatgassen. Bij moderne "schone" dieselmotoren is 90% van de uitlaatgasstofdeeltjes kleiner dan 1 micron. Erger nog , een moderne dieselmotor produceert 15 tot 35 maal meer fijne roet- en stofdeeltjes.

Verwijderen van roet en andere stofdeeltjes kan dmv een roetfilter. Roetfilters bestaan in verscheidene types, dit om een oplossing te kunnen bieden aan de verschillende omstandigheden waaronder de roetfilters dienen te werken.

 

Levensduur filterelement

De levensduur van een autofilter wordt in de eerste plaatst bepaalt door het filteroppervlak. Hoe groter het filteroppervlak hoe langer de levensduur. Informeer daarom steeds naar het filteroppervlak om filters met elkaar te vergelijken. Op de foto's hieronder wordt dit meer dan duidelijk.

Beide elementen van de autofilter hebben identieke buiten afmetingen, maar het EHC filter heeft een oppervlak van ca 1,5m² terwijl de kopie het moet stellen met slechts ca 0,5m². Het oppervlak van de kopie is maar liefst 3 maal kleiner en dit heeft belangrijker nadelen :

- veel kortere levensduur van het filterelement => men zal dus 2 tot 3 keer sneller het filter dienen te vervangen
- door het veel kleiner oppervlak is de tegendruk een stuk hoger en zal max toerental ook een stuk lager liggen

Katalysator, ingebouwd in een roetfilter:

Bij voertuigen bevindt de katalysator zich voor het uitlaatsysteem.Een katalysator verwijdert schadelijke en giftige gassen uit de uitlaatgassen.

De PF roetfilter :
Omdat de katalysator en de roetfilter in elkaar geïntegreerd zijn, maakt dat de PF filter zeer compact is. De PF filters kunnen geleverd worden met de in- en uitgang op de kop of op de zijkant en natuurlijk ook een combinatie van beide behoren tot de mogelijkheden.

 

EHC roetfilters

Voor meer informatie over onze roetfilters kan u ons steeds contacteren.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Deze website maakt gebruik
van cookies om uw
gebruikservaring te verbeteren.